Siirry sisältöön


topfield TF5100pvr


  • Please log in to reply
Aiheeseen on kirjoitettu aloitusviestin jälkeen 16 vastausta

#1 miihkali666

miihkali666

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 kirjoitusta

Kirjoitettu 11.07.2010 17:55

Reilut kolmevuotias buginen romu. Kokemusten perusteella säälittävä suunnittelun kukkanen. Kalliimpaa en viitsi ostaa, koska
uskon (tiedän) näiden hajoavan takuuajan rauettua, kuten niin usein on käynyt, rahallakaan ei saa kestävää laitetta.

EPG valkoinen teksti sinisellä pohjalla, ei todellakaan ole helposti luettava.

Tiedonsiirto, jota ominaisuutta erikseen pitää mainostaa, onkin säälittävän hidas ja häiriöaltis. Opaskirja, joka ei kerro mitään vaan kaikki tieto pitää nuuskia
nörttifoorumilta.

Inforuudun herkkä katkeaminen kesken tekstin. Voi miten herkkää on tällainen suunnittelu.

Ja mikä herkintä, näitä bugeja ei ole korjattu uusissa malleissa.

Niin, olisi kysymyskin tästä perkeleen romusta:

Tällä kertaa laitteen finaali alkoi siten, että kun virran katkaisee, kone buuttailee n. 15 minuuttia ja vilauttelee kuvaa. Sitten alkoi tämä oire, että menu-ruutu on ainoa mitä tulee näkyviin. Lienee saattovaihe jo menossa ?

Kiitos kuluneestä kolmesta vuodesta taas Topfield ja tauti kalvakoon topfieldin suunnittelijoiden suoliston.

#2 SamiS

SamiS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 298 kirjoitusta

Kirjoitettu 12.07.2010 12:15

Viimeisimmän vian takana lienee kuuluisa virtalähteen kondensaattoreiden käyttöiän täyttyminen. Pahimmillaan virtalähdevika rikkoo virittimien toimintaan vaikuttavan komponentin. Korjaukseen tarvittavat osat eivät ole kalliita, kunhan löydät jonkun jolla pysyy kolvi kädessä.

http://fi.wikibooks....attorien_vaihto
TF 5100T, FW: v3.19, AutoStart: PlasmaEPG 2.10, ProgressBarKeys
TF 500T, FW: 3.49, AutoStart: PlasmaEPG 2.10, ProgressBarKeys

#3 miihkali666

miihkali666

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 kirjoitusta

Kirjoitettu 23.07.2010 22:30

niin ja lisättäköön topfieldin ominaisuuslistaan vielä tuo kuvasuhteen 16:9 ... 4:3 satunnainen vaihto, ilman että käyttäjä tekee
säädöille MITÄÄN ....

Ei saatana, jos vaihdan elkot ja vehje toimii, niin taas olisi kivikautista paskaa kädessä

#4 SamiS

SamiS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 298 kirjoitusta

Kirjoitettu 24.07.2010 13:53

Kuvasuhde vaihtuu "käyttäjän tekemättä mitään" painamalla kaukosäätimen nolla-näppäintä. Tuon joidenkin mielestä ikävän ominaisuuden sai ainakin osasta firmwareja poistettua patchaamalla. PVR500-mallissahan tuo toiminto siirtyi omalle erilliselle näppäimelleen.
TF 5100T, FW: v3.19, AutoStart: PlasmaEPG 2.10, ProgressBarKeys
TF 500T, FW: 3.49, AutoStart: PlasmaEPG 2.10, ProgressBarKeys

#5 VPS358

VPS358

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 223 kirjoitusta

Kirjoitettu 24.07.2010 16:03

"niin ja lisättäköön topfieldin ominaisuuslistaan vielä tuo kuvasuhteen 16:9 ... 4:3 satunnainen vaihto, ilman että käyttäjä tekee
säädöille MITÄÄN ..."

Tuo taas johtunee pikemminkin Digitan tai ohjelman lähettävän yhtiön kädettömyydestä.
Toppy vaan tottelee 16:9 käskyä, mikä lähetyksessä on...

T: Vesku

Korjattu typoja...

VPS358 on muokannut viestiä: 24.07.2010 16:04

Laite: Miraclebox 9
Oli ennen TF600PVRt
        Fw:3.62
Teratavun 2,5" kovalevyllä
        Laiteversio v5.4.2
TAPit: EPGnavigator v5.1c

#6 jaakkima-s

jaakkima-s

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 14 kirjoitusta

Kirjoitettu 10.08.2010 21:38

:lol: miten mulla kesti samainen kone kuusi vuotta? nyt kovo vaihdettu isompaan ja olen ONNELLINEN!kone on ollut auki koko historian ajan varmaan 75% ajasta ja konkat hyvässä kunnossa huoltofirman mukaan! kakeakin moni moittii ,mut mulla toimii erinomaisesti,kunhan aikaajoin vaihtaa patterit!

#7 jaakkima-s

jaakkima-s

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 14 kirjoitusta

Kirjoitettu 10.08.2010 21:44

:angry: miihkali perk..e vaihda vaikka kaoniin ,niin katsotaan miten pitkään olet tyytyväinen!

#8 miihkali666

miihkali666

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 kirjoitusta

Kirjoitettu 06.11.2010 11:30

No niin vaihdoin LA-digitaliin ja kävi just niin kuin arvasin, eihän tätä sutta ole suunniteltu ollenkaan käyttäjän kannalta. Joku robotti suunnitellu toiselle robotille.

Telkkarin katsominen ja tallennus on jäänyt TOSI vähälle tän paskan LA-DIGITALIN aikana. Topparin paskuus on tässä viety uusiin ulottuvuuksiin.

Tulee mieleen tietsikoiden alkuajat kun tuota nykivää EPG:tä yrittää vierittää ja tihrustaa että mitä vittua siellä lukee kun fontti on kallis eikä sitä voi rahallakaan isontaa. Ja tottakai listan pitää nykiä kuin epilepsiakohtaus sinne sun tänne. Kehukaa ny saatana tuota ku olen taas niin vitun väärässä.

Pommi vaan sinne boksitehtaan nurkalle saatana.

#9 miihkali666

miihkali666

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 kirjoitusta

Kirjoitettu 20.05.2011 13:38

päivitys topfieldin finaaliin:

Konkat 11 kpl vaihdettu 5100:een mutta pulma jatkuu, eli jotain muutakin on kerennyt särkyä. Ainoa, mikä avautuu on asennusvalikko, kanavahaun voi käynnistää mutta boksi ei löydä mitään. Etupaneelissa lukee [kolme päällekäistä viivaa]ENU.

Pois asennusvalikosta ei pääse. Liekö tuo vika enää virtalähteen puolella, ainakin kovalevy toimi hyvin kun laitoin pc:hen kiinni ja tallennukset oli katsottavissa, vaikka onhan siinä erikoinen tiedostoformaatti että puuhailun takan sekin oli.

#10 SamiS

SamiS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 298 kirjoitusta

Kirjoitettu 20.05.2011 16:41

Asennusvalikosta ei taida päästä pois ennen kuin yhtään kanavia on löydetty, ellen väärin muista.

Jos laite toimii muuten mutta virittimet eivät löydä signaalia, niin sieltä lienee virittimien toimintaa säätelevä transistori rikki. Jonkun nettikeskustelun mukaan se olisi emolevyllä merkinnällä Q14 (T2) oleva pintaliitostransistori, ja sen tilalle voisi vaihtaa 2N4403 -tyyppisen "tavallisen" transistorin. Muistaakseni jossain vaihtoehtoisesti on puhuttu myös jonkun diodin rikkoutumisesta samoilla oireilla.

http://www.dvdplaza....342#post1289776

http://www.toppy.fi/...rittimet-rikki/
TF 5100T, FW: v3.19, AutoStart: PlasmaEPG 2.10, ProgressBarKeys
TF 500T, FW: 3.49, AutoStart: PlasmaEPG 2.10, ProgressBarKeys

#11 miihkali666

miihkali666

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 kirjoitusta

Kirjoitettu 15.06.2011 10:33

Kerettiin hankkia toi LA Digitalin boksi ja sehän on ihan toivoton vehje muuutenkin, mutta sen lisäksi huomiona että:
vaikka virta on pois kytketty, laite kehittää aika lailla lämpöä stand by tilassa. Jos tykkää lämmittää talonsa suhdannehinnoitellulla sähköllä niin sehän passaa. Ehkä siellä on ydinreaktio koko ajan käynnissä, jonkin sortin pommi sen täytyy olla käyttöliittymästäkin päätellen.

Lisäksi LA Digital laite EI PYSTY VIRITTÄMÄÄN heikosta tulosignaalista kanavia kohdalleen, siinä missä TOPFIELD pystyi, eli siinäkin LA DIGITAL on paskempi. Laite kävi GSM Storen valohoidossa eikä tilanne parantunut, toinen kanavapaketti ei virity. Asutaan syrjäseudulla.

GSM store ei suostunut hyvittämään LA DIgital laitteen hintaa vaihdossa tallentavaan KALLIIMPAAN TOPFIELDIIN, mikäli jotakuta kiinnostaa ao. laitteista ja niiden myyjistä tehdyt havaintomme. Tämä takuuaikana. Eivät halua rahojamme, mikä tietysti näkyy paskojen tuotteiden pitämisenä myyntipaletissa.

Siitä talosta ei meidän perheessä hankita mitään seuraavan 40 vuoden aikana kun näitä laiteinvestointeja tehdään. Itse kaipaan netistä sellaista kuluttajaystävällistä foorumia, missä nämä laitteiden myyjät laitetaan johonkin nokkimisjärjestykseen. Saksassa kilpailu on kovempi ja asiakkaat paremmin informoitu, esimerkiksi voin kertoa, että saksalaisvalmisteiset tuotteet jotka eivät kelpaa länsimarkkinoille, jos niissä on vaikka toimintaan vaikuttamaton maalausvika, niitä tarjotaan venäjälle ja suomeen. Tätä tapahtuu metallin työstökoneissa ja kauppa käy suomessa.

Good bye GSM store, ei palata asiaan vaikka tuotteet joskus olisivatkin parempia, saimme opettavan kokemuksen. Sonera koti tv peittoaa nämä tallentavat laitteet ja on ennenkaikkea kondensaattorivapaa, ei tartte seurata käyttötunteja ja netti tulee samaan hintaan. Nyt en ymmärrä, miksi pitäisi maksaa sekä netistä, että 3 vuoden kestoiän boksista, kun kotitv tuo molemmat huoltovapaasti. Menin halpaan hankkiessani tallentavan boksin, mutta olin huonosti informoitu.

Nyt on 2N4403 transistori hankittu, ELFA elektroniikalta, joka lie ruotsalainen yritys, positiivisena mainittakoon, että vain euron maksoi tuo transistori liikkeestä haettuna, vaikka sähköpostiin vastaamista ja tilaustyötä piti ELFAn tehdä enemmän kuin euron edestä. Sitä voi sanoa HYVÄKSI PALVELUKSI, mielestäni. Vaihdan osan kun viitsin, mutta kerettiin jo siirtyä soneran koti-tv systeemiin, josta on vain hyvää sanottavaa. Digiboksi kävi tarpeettomaksi, koska sonera tallentaa sen kohtalaisen tuntimäärän, en tosin muista paljonko, hah hah, onpa informatiivinen kirjoitus minulta :D. Nyt on tv-huolet ohi, kiitos ja näkemiin.

Shittiä: LA Digital, GSM Store

Kehuja: ELFA elektroniikka, kiitos hyvästä palvelusta !

Kehuja: Sonera, mutta varauksin, koska sopimus on vasta alkanut, mutta toistaiseksi tyytyväisiä ollaan.

#12 miihkali666

miihkali666

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 kirjoitusta

Kirjoitettu 15.06.2011 11:03

Katso viesti VPS358 kirjoitti 24.07.2010 16:03

"niin ja lisättäköön topfieldin ominaisuuslistaan vielä tuo kuvasuhteen 16:9 ... 4:3 satunnainen vaihto, ilman että käyttäjä tekee
säädöille MITÄÄN ..."

Tuo taas johtunee pikemminkin Digitan tai ohjelman lähettävän yhtiön kädettömyydestä.
Toppy vaan tottelee 16:9 käskyä, mikä lähetyksessä on...

T: Vesku

Korjattu typoja...

Tarkoitin, että kun töllömme on 16:9 niin toppari vaihtoi pari kertaa viikossa kuvasuhteen neljä/kolmmoseen koskematta säätöihin. Että jos lähetyksessä on 16:9 niin ei toppari siitä piitannut.

Ehkä se kuuluu topparin suunnitteluspekseihin. En enää ihmettele mitään kummallisuuksia näissä paskoissa.

#13 Tobor

Tobor

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 133 kirjoitusta

Kirjoitettu 15.06.2011 17:15

Katso viesti miihkali666 kirjoitti 15.06.2011 11:03

Tarkoitin, että kun töllömme on 16:9 niin toppari vaihtoi pari kertaa viikossa kuvasuhteen neljä/kolmmoseen koskematta säätöihin. Että jos lähetyksessä on 16:9 niin ei toppari siitä piitannut.

Ehkä se kuuluu topparin suunnitteluspekseihin. En enää ihmettele mitään kummallisuuksia näissä paskoissa.

Oletko aivan 100% varma että et ole tullut vahingossa vaihtaneeksi kuvasuhdetta kaukosäätimen 0-näppäimellä kuten SamiS jo tuossa aiemmin ehdotti? Omien kokemusteni perusteella (vanhemmalla Toppylla ikää n. 6 vuotta) mahdolliset kuvasuhdeongelmat ovat aina olleet jossain muualla kuin Toppyn virheellisessä toiminnassa.

Jos et Toppya enää Soneran jälkeen tarvitse pistä toki kuntoon ja myy pois mutta jos Toppy vielä jää käyttöön, suosittelen lämpimästi patchien ja TAPien käyttöönottoa. Noiden kanssa toki vierähtää helposti alkuun muutama ilta mutta se ihan oikeasti maksaa vaivan.
HW: 5100T + WD5000AAJB
FW: 2.83 PSTUX
Autostart: TF5000Display v1.46, PlasmaEPG 1.45RC2, Info Viewer 1.5, Description Extender 2.1, Powerdown 0.73, UKAS 0.73, IdleHdd 1.0
Other TAPs: HDDInfo v2.0, HDFW 1.1a, Tap Commander 1.02
Other: NSLU2 OpenSlug 3.10, ftpd-topfield 0.7.4

#14 miihkali666

miihkali666

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 kirjoitusta

Kirjoitettu 20.06.2011 07:00

Katso viesti Tobor kirjoitti 15.06.2011 17:15

Oletko aivan 100% varma että et ole tullut vahingossa vaihtaneeksi kuvasuhdetta kaukosäätimen 0-näppäimellä kuten SamiS jo tuossa aiemmin ehdotti? Omien kokemusteni perusteella (vanhemmalla Toppylla ikää n. 6 vuotta) mahdolliset kuvasuhdeongelmat ovat aina olleet jossain muualla kuin Toppyn virheellisessä toiminnassa.

Jos et Toppya enää Soneran jälkeen tarvitse pistä toki kuntoon ja myy pois mutta jos Toppy vielä jää käyttöön, suosittelen lämpimästi patchien ja TAPien käyttöönottoa. Noiden kanssa toki vierähtää helposti alkuun muutama ilta mutta se ihan oikeasti maksaa vaivan.

Ahaa, kiitos tiedosta. Onko tuo 0 -näppäimen painamisen vaikutus mainittu ohjekirjassa ?

#15 bluray

bluray

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 246 kirjoitusta

Kirjoitettu 20.06.2011 09:09

Katso viesti miihkali666 kirjoitti 20.06.2011 07:00

Ahaa, kiitos tiedosta. Onko tuo 0 -näppäimen painamisen vaikutus mainittu ohjekirjassa ?

Mites olis, jos tsekkaisit tuon itse kun ilmiselvää tarvetta on?
HW: TF5100PVRt FW: 2.83 (5100) Western Digital Green Eco 2 teratavua
AutoStart: PlasmaEPG, DescriptionExtender, SkipIt, TAPCommander, TF5000Display
Other: NSLU2

#16 miihkali666

miihkali666

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 kirjoitusta

Kirjoitettu 13.08.2011 00:12

Katso viesti bluray kirjoitti 20.06.2011 09:09

Mites olis, jos tsekkaisit tuon itse kun ilmiselvää tarvetta on?

pöö trolli :)

En viitsi fanittaa tollaista vehjettä enkä takuulla kiitä valmistajaa.

Hankin sellasii vehkeitä mitä ei tarvi kolvata heti takuun umpeuduttua. Jos kylmäkoneet, autotallin sähkökoneet ja muu kodin koneisto suunniteltaisiin yhtä paskasti olisin kaikki vapaa-ajat kolvi kuumana.

#17 bluray

bluray

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 246 kirjoitusta

Kirjoitettu 13.08.2011 08:26

Katso viesti miihkali666 kirjoitti 13.08.2011 00:12

En viitsi fanittaa tollaista vehjettä enkä takuulla kiitä valmistajaa.

Hankin sellasii vehkeitä mitä ei tarvi kolvata heti takuun umpeuduttua. Jos kylmäkoneet, autotallin sähkökoneet ja muu kodin koneisto suunniteltaisiin yhtä paskasti olisin kaikki vapaa-ajat kolvi kuumana.

Kysymyksesi koski kyllä laitteen käyttöä. Sille valmistajakaan ei voi mitään, jos käyttäjä ei vaivaudu edes lukemaan käyttöohjetta. Vika ei silloin ainakaan ole valmistajassa vaan.... :lol:

Totta, että vehkeet ovat nykyään turhan löyhiä. Mutta osaltaan syy on ihmisten kulutustottumuksissa. Valmistajat pyrkivät tekemään tuotteensa vain 2-3 vuoden käyttösyklille, koska ihmisten oletetaan siinä vaiheessa janoavan taas uutta teknologiaa ja heittävän entisen pois.

Toinen syy on erinäiköiset sertifikaatit ja vaatimukset, jotka eivät itseasiassa välttämättä edistä kokonaistaloudellisesti aina sitä tavoitetta mitä varten ne on luotu. Esimerkki:
Pesukoneisiin laadittiin energiatehokkuussertifikaatti, joka painottaa yksipuolisesti vain sähkönkulutusta. Niinpä nykyajan pesukoneet kestävät vain 5-8 vuotta (kun 10 vuotta aiemmin ne kestivät selvästi 12-20 vuotta - minullakin on sellainen kotona ja hyvin pelaa edelleen). Syy on siinä, että valmistajat pyrkivät tekemään sähkömoottoreista entistä energiatehokkaampia sähkönpihistelyn merkeissä. Pesukoneiden käämilankojen paksuus on nykyään vain puolet siitä mitä ennen. Samoin muukin mekaaninen dimensio on heikompaa. Siksi laitteet särkyvät nopeammin. Pesukonevalmistajia tämä ei oikeastaan haittaa, voivat myydä sitten taas uuden. Ympäristömielessä tämä on oikeasti katastrofi, koska uuden laitteen nopeutunut valmistustarve kuluttaa erittäin paljon energiaa. On kyseenalaista, säästetäänkö hommassa energiaa lainkaan?

Lisäksi nykyajan pesukoneet - energiahulluudessaan - pesevät pyykkiä huomattavasti pidempään kuin ennen. Pesuajat ovat kaksinkertaistuneet eli vaatetta rummutetaan tupla-aika. Koska myös vettä käytetään huomattavasti vähemmän, kuluu vaate pesusyklin aikana huomattavasti nopeammin kuin ennen. Pesu on vähemmän hellävarainen. Luonnollisesti myös moottori kuluu nopeammin, koska laitteet rummuttavat pyykkiä enemmän kuin ennen. Tämä on osaltaan syy siihen, miksi nykypesukoneet laukeavat keskimäärin 50% nopeammin kuin 90-luvun vehkeet.

Mitä tulee kolvaamiseen ym, niin ikäväähän se toki on. Mutta mikä on vaihtoehtosi, miihkali? Toisaalta Toppyn osalta tilanne onneksi on se, että käyttäjäyhteisö on aktiivinen, neuvoja ja tukea on saatavilla. Monen muun laitteen kohdalla näin ei ole.
HW: TF5100PVRt FW: 2.83 (5100) Western Digital Green Eco 2 teratavua
AutoStart: PlasmaEPG, DescriptionExtender, SkipIt, TAPCommander, TF5000Display
Other: NSLU2


0 käyttäjä(ä) lukee tätä aihetta

0 jäsentä, 0 vierasta, 0 piilossa lymyilevä(ä) käyttäjä(ä)